Herbata czarna migdał i cynamon





Opis
Herbata czarna migdał i cynamon
Bazę tego napoju tworzy wyjątkowo aromatyczna afrykańska czarna herbata. Liście tej herbaty uprawiane i zbierane są z niewielkiej plantacji Rukeri w Rwandzie. Mocno zwinięte długie listki tej herbaty, dają po zaprzeniu napar o zbalansowanej esencjonalności i umiarkowanej mocy. Herbatę można polecić na każdą porę dnia. Dodatki owoców oraz cynamonu nadają charakterystyczny smak i aromat. wyczuwalny jest przyjemny owocowo - kwiatowy posmak z delikatnym słodkim akcentem.
Sposób przygotowania herbaty:
- odmierz 2-3 gramy herbaty
- zalej gorącą wodą 150-200 ml o temperaturze 96oC
- czas parzenia: 2-3 minuty
Herbata czarna migdał i cynamon - właściwości:
- Składniki: herbata czarna liściasta, jabłko, cynamon, skórka pomarańczy, owoc pomarańczy, pączki róży, płatki migdałów, aromaty
- Aromat: migdal i cynamon
- Waga netto: 70 gram