Kawa Etiopia mielona 200 gram





Opis
Kawa Etiopia mielona
Kawa z Etiopii to wysokogatunkowe ziarna o złożonym bukiecie intensywnych smaków oraz cytrusowych aromatów. Polecana jest do parzenia na zimno, zwłaszcza w okresie letnim. Unikatowy smak, wysoka kwasowość oraz wachlarz aromatów tej kawy sprawi, że z każdym kolejnym jej łykiem przeniesiesz się na afrykański kontynent.
Kawa Etiopia mielona - właściwości:
- Składniki: kawa palona 100% Arabika
- Nuty smakowe: cytrusowe, kwiatowe, herbaciane
- Stopień palenia: 2,5/5
- Kwasowość: 4/5
- Intensywność: 2,5/5
- Rodzaj: mielona
- Waga netto: 200 gram
- Rekomendacje: drip, aeropress, ekspres przelewowy.
Aby kawa osiągała najlepsze walory smakowe, musi być wypalana w tradycyjnym piecu bębnowym. Tak właśnie są wypalane kawy dostępne w naszej ofercie.