Kawa Etiopia ziarno





Opis
Kawa Etiopia ziarnista
Pijąc kawę z z afrykańskiej Etiopii, poczujesz bogactwo nut smakowych - wyczujesz w niej cytrusy, kwiaty i herbatę. Idealnie nadaje się w wersji na zimno, zwłaszcza w upalne dni lata. Wysoka kwasowość tej kawy, szeroki wachlarz jej aromatów oraz niepowtarzalny smak sprawią, że jej jakość wpłynie wprost do Twojego kawowego serca.
Kawa Etiopia - właściwości:
- Składniki: kawa palona 100% Arabika
- Nuty smakowe: cytrusowe, kwiatowe, herbaciane
- Stopień palenia: 2,5/5
- Kwasowość: 4/5
- Intensywność: 2,5/5
- Rodzaj: ziarnista
- Waga netto: 200 gram, 1 kg
- Rekomendacje: drip, aeropress, ekspres przelewowy.
Aby kawa osiągała najlepsze walory smakowe, musi być wypalana w tradycyjnym piecu bębnowym. Tak właśnie są wypalane kawy dostępne w naszej ofercie.