Kawa Kostaryka Tarrazu ziarno





Opis
Kawa Kostaryka Tarrazu ziarno
Ziarna kawy Tarrazu są zbierania w rejonie Central Valley na żyznych, wulkanicznych glebach Kostaryki, owiewane bryzą oceaniczną. Pijąc tę kawę wyczujesz nuty marcepanu i orzecha laskowego. Przy całej swej łagodności i mało wyczuwalnej kwasowości, kawa ma smak wyrazisty i charakterystyczny. Doskonała jako espresso, a także w połączeniu z mlekiem.
Kawa Kostaryka Tarrazu ziarno: właściwości:
- Składniki: kawa palona 100% Arabika
- Nuty smakowe: czekolada, orzechy, prażony kokos
- Kwasowość: 1,5/5
- Intensywność: 4/5
- Stopień palenia: 3/5
- Rodzaj: ziarno
- Waga netto: 200 gram, 1kg
- Rekomendacje: kawiarka, ekspres kolbowy, ekspres automatyczny
Aby kawa osiągała najlepsze walory smakowe, musi być wypalana w tradycyjnym piecu bębnowym. Tak właśnie są wypalane kawy dostępne w naszej ofercie.