Skarby Polesia Mieszanka ziołowa "nerkowa"





Opis
HERBATA ZIOŁOWA NERKOWA
Mieszanka ziołowa zalecana przede wszystkim osobom chcącym zadbać o prawidłowe funkcjonowanie nerek. Mieszanka zawiera między inny,i takie składniki jak liście orzecha włoskiego, bluszczyk kurdybanek czy liście leszczyny pospolitej. Te składniki między innymi wspierają prawidłowe funkcjonowanie układu moczowego.
HERBATA ZIOŁOWA NERKOWA - sposób przygotowania (parzenia):
- 2 łyżki stołowe mieszanki zalać 500ml wrzątku, przykryć i parzyć 30 minut. Następnie przecedzić i pić małymi łykami. Pić co trzy godziny po 50-70ml, 5-6 razy dziennie.
HERBATA ZIOŁOWA NERKOWA - składniki:
- liście orzecha włoskiego (Juglans regia)
- liście borówki (Vaccinium)
- szałwia lekarska (Salvia officinalis)
- pokrzywa zwyczajna (Urtica dioica)
- kocanki piaskowe (Helichrysum arenarium)
- krwawnik pannoński (Achillea pannonica Scheele)
- mięta pieprzowa (Mentha piperita)
- bluszczyk kurdybanek (Glechoma hederacea)
- leszczyna pospolita (Corylus avellana)
HERBATA ZIOŁOWA NERKOWA - sposób przechowywania:
- produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięty.
HERBATA ZIOŁOWA NERKOWA - właściwości:
- Producent: India Cosmetics
- Kraj pochodzenia: Ukraina
- Masa netto: 50 gram
- Sposób pakowania: torebka doypack z zapięciem strunowym
WYRÓB NIE JEST LEKIEM. NIE LECZY. POWSTAŁ Z NIEZMODYFIKOWANYCH SKŁADNIKÓW NATURALNYCH. ZAWARTOŚĆ WITAMIN, MIKROELEMENTÓW CZY INNYCH SUBSTANCJI ODPOWIADA NATURALNYM PROPORCJOM WYSTĘPUJĄCYM W DZIKO ROSNĄCEJ ROŚLINIE.
Zioła, warzywa i owoce posiadają w swoim składzie szereg witamin i mikroelementów, znanych i uznanych od stuleci, które wpływają korzystnie na organizm i zachodzące w nim procesy fizjologiczne. Niektórym wprost przypisuje się właściwości lecznicze. Jednakże obecnie obowiązujące ustawodawstwo zabrania przedstawiania najbardziej naturalnych środków spożywczych jako posiadających właściwości prozdrowotne. Przepisy w tym zakresie są wewnętrznie sprzeczne, a służby Głównego Inspektora Sanitarnego (Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne) stosują najbardziej rygorystyczną wykładnię, która spowodować może wkrótce, że sprzedawanie ziół, owoców i warzyw, a więc najbardziej naturalnych składników żywnościowych będzie możliwe, ale bez informowania o ich właściwościach. Dla przykładu będzie może sprzedawać czosnek, ale zabronione będzie informowanie, że jest naturalnym antybiotykiem i wspomaga organizm w przeziębieniach i zapaleniu gardła.