Skarby Polesia Mieszanka ziołowa "oskrzelowa"





Opis
HERBATA ZIOŁOWA OSKRZELOWA
Mieszanka ziołowa oskrzelowa przeznaczona jest do sporządzania aromatycznej herbaty, którą można włączyć do codziennego spożywania, zwłaszcza w okresie przeziębień. Jeśli masz skłonności do infekcji górnych dróg oddechowych, warto, abyś stosował/a mieszankę regularnie.
Mieszanka ziołowa oskrzelowa została opracowana na bazie roślin o silnym działaniu prozdrowotnym. Poszczególne składniki zostały dobrane dzięki właściwościom przeciwzapalnym. W mieszance ziołowej znajdują się liście czarnej porzeczki i poziomki pospolitej, które są źródłem witamin wzmacniających odporność Pobudzają procesy trawienne i przyspieszają oczyszczanie się organizmu. Kwiat lipy i czarny bez zapobiegają tworzeniu się złogów i są antybakteryjne. Działają napotnie i stymulują układ odpornościowy.
Mieszanka ziołowa oskrzelowa, dzięki obecności cykorii i liści wierzby, skraca czas choroby i pobudza regenerację. Zapewniają równowagę organizmu i stanowią naturalny antybiotyk.
HERBATA ZIOŁOWA OSKRZELOWA - sposób przygotowania (parzenia):
- 2 łyżki stołowe mieszanki zalać 500 ml wrzątku, przykryć i parzyć 30 minut. Pić co trzy godziny po 50-70 ml, 5-6 razy dziennie
HERBATA ZIOŁOWA OCZYSZCZAJĄCA - składniki:
- liście porzeczki czarnej (Ribes nigrum)
- lebiodka pospolita (Origanum vulgare)
- liście wierzby białej (Salix alba)
- bagno zwyczajne (Ledum palustre)
- cykoria podrożnik (Cichorium intybus)
- liście wiśni pospolitej (Prunus cerasus)
- bez czarny (Sambucus nigra)
- kwiat lipy drobnolistnej (Tilia cordata)
- malina właściwa (Rubus idaeus)
HERBATA ZIOŁOWA OSKRZELOWA - sposób przechowywania:
- produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięty
HERBATA ZIOŁOWA OSKRZELOWA - właściwości:
- Producent: India Cosmetics
- Kraj pochodzenia: Ukraina
- Masa netto: 50 gram
- Sposób pakowania: torebka doypack z zapięciem strunowym
WYRÓB NIE JEST LEKIEM. NIE LECZY. POWSTAŁ Z NIEZMODYFIKOWANYCH SKŁADNIKÓW NATURALNYCH. ZAWARTOŚĆ WITAMIN, MIKROELEMENTÓW CZY INNYCH SUBSTANCJI ODPOWIADA NATURALNYM PROPORCJOM WYSTĘPUJĄCYM W DZIKO ROSNĄCEJ ROŚLINIE.
Zioła, warzywa i owoce posiadają w swoim składzie szereg witamin i mikroelementów, znanych i uznanych od stuleci, które wpływają korzystnie na organizm i zachodzące w nim procesy fizjologiczne. Niektórym wprost przypisuje się właściwości lecznicze. Jednakże obecnie obowiązujące ustawodawstwo zabrania przedstawiania najbardziej naturalnych środków spożywczych jako posiadających właściwości prozdrowotne. Przepisy w tym zakresie są wewnętrznie sprzeczne, a służby Głównego Inspektora Sanitarnego (Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne) stosują najbardziej rygorystyczną wykładnię, która spowodować może wkrótce, że sprzedawanie ziół, owoców i warzyw, a więc najbardziej naturalnych składników żywnościowych będzie możliwe, ale bez informowania o ich właściwościach. Dla przykładu będzie może sprzedawać czosnek, ale zabronione będzie informowanie, że jest naturalnym antybiotykiem i wspomaga organizm w przeziębieniach i zapaleniu gardła