Skarby Polesia Mieszanka ziołowa "wątrobowa"





Opis
MIESZANKA ZIOŁOWA WĄTROBOWA
Ziołowa mieszanka wątrobowa powstaje z wyselekcjonowanych, ręcznie zbieranych i suszonych ziół Polesia. Rośliny zbierane na Polesiu cechują się czystością i bogactwem pozytywnie działających substancji. Mieszanka zawiera składniki, które doskonale się sprawdzą przy poprawie funkcjonowania wątroby. Napar z mieszanki ziołowej wspomaga pracę wątroby, ułatwia jej regenerację i poprawia parametry. Przeznaczona jest do stosowania w celu wspomagania pracy wątroby, w procesach odtruwania organizmu oraz utrzymania właściwej przemiany tłuszczów.
HERBATA ZIOŁOWA OCZYSZCZAJĄCA - sposób przygotowania (parzenia):
- 2 łyżki stołowe mieszanki zalać ml wrzątku, przykryć i parzyć minut. Pić co trzy godziny, po 50-70 ml, 5-6 razy dziennie.
HERBATA ZIOŁOWA OCZYSZCZAJĄCA - składniki:
- liście poziomki pospolitej (Fragaria vesca)
- liście podbiału pospolitego (Tussilago farfara)
- rdest ptasi (Polygonum aviculare)
- dziurawiec zwyczajny (Hypericum perforatum)
- tasznik pospolity (Capsella bursa-pastoris)
- kocanki piaskowe (Helichrysum arenarium)
- babka zwyczajna (Plantago major)
- cykoria podróżnik (Cichorium intybus)
- malina właściwa (Rubus idaeus)
- uczep trójlistkowy (Bidens tripatita)
HERBATA ZIOŁOWA OCZYSZCZAJĄCA - sposób przechowywania:
- produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięty
HERBATA ZIOŁOWA OCZYSZCZAJĄCY - właściwości:
- Producent: India Cosmetics
- Kraj pochodzenia: Ukraina
- Masa netto: 50 gram
- Sposób pakowania: torebka doypack z zapięciem strunowym
WYRÓB NIE JEST LEKIEM. NIE LECZY. POWSTAŁ Z NIEZMODYFIKOWANYCH SKŁADNIKÓW NATURALNYCH. ZAWARTOŚĆ WITAMIN, MIKROELEMENTÓW CZY INNYCH SUBSTANCJI ODPOWIADA NATURALNYM PROPORCJOM WYSTĘPUJĄCYM W DZIKO ROSNĄCEJ ROŚLINIE.
Zioła, warzywa i owoce posiadają w swoim składzie szereg witamin i mikroelementów, znanych i uznanych od stuleci, które wpływają korzystnie na organizm i zachodzące w nim procesy fizjologiczne. Niektórym wprost przypisuje się właściwości lecznicze. Jednakże obecnie obowiązujące ustawodawstwo zabrania przedstawiania najbardziej naturalnych środków spożywczych jako posiadających właściwości prozdrowotne. Przepisy w tym zakresie są wewnętrznie sprzeczne, a służby Głównego Inspektora Sanitarnego (Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne) stosują najbardziej rygorystyczną wykładnię, która spowodować może wkrótce, że sprzedawanie ziół, owoców i warzyw, a więc najbardziej naturalnych składników żywnościowych będzie możliwe, ale bez informowania o ich właściwościach. Dla przykładu będzie może sprzedawać czosnek, ale zabronione będzie informowanie, że jest naturalnym antybiotykiem i wspomaga organizm w przeziębieniach i zapaleniu gardła.