Skarby Polesia Mieszanka ziołowa "wyszczuplająca"





Opis
HERBATA ZIOŁOWA WYSZCZUPLAJĄCA
Mieszanka Skarby Polesia to zioła ręcznie zbierane z wyselekcjonowanych ziół. Napar usprawnia działanie układu pokarmowego oraz przyspiesza spalenie tkanki tłuszczowej. Mieszanka dzięki specjalnie dobranym składnikom kompleksowo wspiera prawidłowe działanie Twojego organizmu. Zawarty w niej skrzyp polny to źródło łatwo przyswajalnej krzemionki - działa przeciwbakteryjnie i regenerująco. Dziurawiec zwyczajny korzystnie wpływa na układ trawienny, ułatwia zasypianie i pozytywnie wpływa na stan psychiczny i dobry nastrój. Rdest ptasi posiada właściwości moczopędne oraz zdolność do obniżania poziomu glukozy we krwi. Cykoria podróżnik wspomaga procesy trawienne oraz łagodzi wzdęcia i odbijanie.
HERBATA ZIOŁOWA WYSZCZYPLAJĄCA - sposób przygotowania (parzenia):
- 2 łyżki stołowe mieszanki zalać 500ml wrzątku, przykryć i parzyć 30 minut. Następnie przecedzić i pić małymi łykami. Pić co trzy godziny po 50-70ml, 5-6 razy dziennie.
HERBATA ZIOŁOWA WYSZCZUPLAJĄCA - składniki:
- skrzyp polny (Equisetum arvense)
- dziurawiec zwyczajny (Hypericum perforatum)
- koniczyna białoróżowa (Trifolium hybridum)
- rdest ptasi (Polygonum aviculare)
- wiązówka błotna (Filipendula ulmaria)
- melisa (Melissa)
- uczep trójlistkowy (Bidens tripartita)
- cykoria podróżnik (Cichorium intybus)
- borówka (Vaccinium)
- wrzosiec bagienny (Erica tetralix L.)
HERBATA ZIOŁOWA ŻOŁĄDKOWA - sposób przechowywania:
- produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięty
HERBATA ZIOŁOWA OCZYSZCZAJĄCY - właściwości:
- Producent: India Cosmetics
- Kraj pochodzenia: Ukraina
- Masa netto: 50 gram
- Sposób pakowania: torebka doypack z zapięciem strunowym
WYRÓB NIE JEST LEKIEM. NIE LECZY. POWSTAŁ Z NIEZMODYFIKOWANYCH SKŁADNIKÓW NATURALNYCH. ZAWARTOŚĆ WITAMIN, MIKROELEMENTÓW CZY INNYCH SUBSTANCJI ODPOWIADA NATURALNYM PROPORCJOM WYSTĘPUJĄCYM W DZIKO ROSNĄCEJ ROŚLINIE.
Zioła, warzywa i owoce posiadają w swoim składzie szereg witamin i mikroelementów, znanych i uznanych od stuleci, które wpływają korzystnie na organizm i zachodzące w nim procesy fizjologiczne. Niektórym wprost przypisuje się właściwości lecznicze. Jednakże obecnie obowiązujące ustawodawstwo zabrania przedstawiania najbardziej naturalnych środków spożywczych jako posiadających właściwości prozdrowotne. Przepisy w tym zakresie są wewnętrznie sprzeczne, a służby Głównego Inspektora Sanitarnego (Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne) stosują najbardziej rygorystyczną wykładnię, która spowodować może wkrótce, że sprzedawanie ziół, owoców i warzyw, a więc najbardziej naturalnych składników żywnościowych będzie możliwe, ale bez informowania o ich właściwościach. Dla przykładu będzie może sprzedawać czosnek, ale zabronione będzie informowanie, że jest naturalnym antybiotykiem i wspomaga organizm w przeziębieniach i zapaleniu gardła.