Skarby Polesia Mieszanka ziołowa "żołądkowa"





Opis
HERBATA ZIOŁOWA ŻOŁĄDKOWA
Mieszanka ziołowa Skarby Polesia powstaje ze starannie wyselekcjonowanych naturalnie rosnących ziół. Zawiera składniki, które pozytywnie wpływają na funkcjonowanie żołądka. Napar z herbaty ziołowej Skarby Polesia wzmacnia organizm, a także odporność. Zawarta w niej pokrzywa uzupełnia ilość witamin oraz mikroelementów do organizmu, a krwawnik i babka stabilizują ilość kwasów żołądkowych. Zawarty w niej wrotycz i ślaz pomagają w leczeniu wrzodów, a pięciornik gęsi reguluje działanie jelita grubego i nadaje lekkiego przeczyszczającego efektu.
HERBATA ZIOŁOWA ŻOŁĄDKOWA - sposób przygotowania (parzenia):
- 2 łyżki stołowe mieszanki zalać 500ml wrzątku, przykryć i parzyć 30 minut. Następnie przecedzić i pić małymi łykami. Pić co trzy godziny po 50-70ml, 5-6 razy dziennie.
HERBATA ZIOŁOWA ŻOŁĄDKOWA - składniki:
- pokrzywa zwyczajna (Urtica dioica)
- mięta pieprzowa (Mentha piperita)
- rumianek pospolity (Matricaria chamomilla)
- krwawnik pannoński (Achillea Scheele)
- ślaz dziki (Malva sylvestris)
- babka zwyczajna (Plantago major)
- wrotycz pospolity (Tanacetum vulgare)
- pięciornik gęsi (Potentill anserina)
HERBATA ZIOŁOWA ŻOŁĄDKOWA - sposób przechowywania:
- produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięty
HERBATA ZIOŁOWA OCZYSZCZAJĄCY - właściwości:
- Producent: India Cosmetics
- Kraj pochodzenia: Ukraina
- Masa netto: 50 gram
- Sposób pakowania: torebka doypack z zapięciem strunowym
WYRÓB NIE JEST LEKIEM. NIE LECZY. POWSTAŁ Z NIEZMODYFIKOWANYCH SKŁADNIKÓW NATURALNYCH. ZAWARTOŚĆ WITAMIN, MIKROELEMENTÓW CZY INNYCH SUBSTANCJI ODPOWIADA NATURALNYM PROPORCJOM WYSTĘPUJĄCYM W DZIKO ROSNĄCEJ ROŚLINIE.
Zioła, warzywa i owoce posiadają w swoim składzie szereg witamin i mikroelementów, znanych i uznanych od stuleci, które wpływają korzystnie na organizm i zachodzące w nim procesy fizjologiczne. Niektórym wprost przypisuje się właściwości lecznicze. Jednakże obecnie obowiązujące ustawodawstwo zabrania przedstawiania najbardziej naturalnych środków spożywczych jako posiadających właściwości prozdrowotne. Przepisy w tym zakresie są wewnętrznie sprzeczne, a służby Głównego Inspektora Sanitarnego (Powiatowe Stacje Sanitarno-Epidemiologiczne) stosują najbardziej rygorystyczną wykładnię, która spowodować może wkrótce, że sprzedawanie ziół, owoców i warzyw, a więc najbardziej naturalnych składników żywnościowych będzie możliwe, ale bez informowania o ich właściwościach. Dla przykładu będzie może sprzedawać czosnek, ale zabronione będzie informowanie, że jest naturalnym antybiotykiem i wspomaga organizm w przeziębieniach i zapaleniu gardła